Kérdések és válaszok

Nem törik össze könnyen? Hiszen a kifújt tojás nagyon törékeny!

A meglepő a tojásokban, hogy elég strapabírók. A zománcfesték megduplázza a héj vastagságát, ráadásul kissé rugalmas réteggel is bevonja. Ennek köszönhetően ha pottyan egy kicsit szőnyegre, van esély rá, hogy sértetlen marad.
Természetesen nagyon kell rá vigyázni, de nem olyan sérülékeny, mint hinnénk.

 

Rendelhetek saját tojásokat, egyedi mintával is? Vagy az elkészültek közül lehet csak választani?

Persze, egyedi rendeléseket is felveszünk. Volt már példa állatkereskedésbe, esküvőre, évfordulóra készült tojásokra is.
A festést a megbeszéltek szerint szöveggel vagy egyedi mintával tudjuk ellátni, természetesen az íróka használati területein belül maradva. Egy, két vagy esetleg három színnel festve.

Hogy-hogy a különböző színek nem folynak össze egymással a tojásokon?

A többszínű tojások festése annyival bonyolultam az egyszínűnél, hogy minden szín felfestésénél ki kell várnunk a teljes 24 órás, vagy olykor hosszabb száradási időt,  és külön-külön felvinni őket.

Postán is el tudják nekem küldeni a rendelt tojásaimat?

Sokkal könnyebb választani, ha a tojásokat a saját szemünkkel látjuk, megfoghatjuk. De előzetes megbeszélés alapján küldtünk már tojásokat külföldre is postán. A csomagolás megbízhatónak bizonyult, minden tojás épségben odaért, akárcsak a belföldi küldeményeink.

Honnét vannak a tojások?

Saját és vásárolt tojáshéjból készülnek. A natúr tojásokat viszont kizárólag saját tyúkjaink tojják, ugyanis  csak az Itáliai tyúk tojik nekünk hófehér héjú, hosszúkás és pigmentfoltok nélküli tojásokat. (A Főképernyőn megtekinthető az egyik tojónk).

 

Mikor kezdik a festést évente?

Gyakorlatilag egész évben, folyamatosan festjük a tojásokat. A legsűrűbb időszakunk a tél, ilyenkor fut be a megrendelések legnagyobb része.

Tojást csak húsvétra?

Számunkra is meglepetés volt, amikor Ausztriából érkezett rendelés arany és bordó tojásokra. Azzal az indokkal, hogy az sokkal jobban mutat a karácsonyfán, mint a piros-fehér. Ekkor értesültünk, hogy ott a karácsonyfát is díszítik hímestojással, mint születés-megújulás szimbólumával. Azóta készülünk erre az alkalomra is.